מסגרת נוספת שתכין אתכם כיאות למבחן הפסיכומטרי היא חברת "מטס פסיכומטרי". ל"מטס" קילמוטרז' ארוך של אלפי תלמידים שנהנו מקורס פסיכומטרי ייחודי ויוצא דופן ובו שילוב של מורים מנוסים, שימוש בכלים דיגיטליים מתקדמים וספרי לימוד חדשים.
ב"מטס פסיכומטרי" מאמינים שבכדי להעניק לכלל התלמידים יחס אישי ופרטני חשוב ליצור מערך לימודי המוקפד על כיתות קטנות של עד 18 תלמידים בכל כיתה, בבניית תוכניות לימוד אישיות וזאת תוך הקפדה על שילוב מורים המגיעים עם ניסיון לימוד והדרכה של פסיכומטרי שכולל חמש שנים לפחות וכמובן מתן התייחסות והכנת התלמידים לבחינה הפסיכומטרית גם ברמה המנטלית.
התלמידים המצטרפים למסגרת הלימודית של "מטס פסיכומטרי" זוכים לערכת לימוד הכוללת כשמונה ספרים חדשים, ארבע חוברות תרגול, 12 סימולציות מלאות של מבחן הפסיכומטרי ובסך הכל מאגר רחב של 12 אלף שאלות לתרגול. מעבר לכך, זוכה כל תלמיד בקורס למערכת מולטימדיה של לימוד מילים באמצעות קבצי סאונד ותמונות, שימוש בסרטוני לימוד קצרים וממוקדים, שימוש בסטופר זמנים המדמה את זמני המבחן, הנפקת דו"חות אישים ועוד.
הצלחתה של "מטס פסיכומטרי" בשוק מכוני לימוד וההכנה לפסיכומטרי הפכה אותה למבוקשת והולידה עם השנים מספר שיתופי פעולה, בעיקר עם מסגרות של צה"ל ומשרד הביטחון וכמובן עם מסגרות לימוד אקדמאיות.
אחד משיתופי הפעולה שנוצרו היה בין "מטס פסיכומטרי" למכללה לפיקוד טקטי במשרד הביטחון. במכללה הוחלט על יצירת קורסי פסיכומטרי מרוכזים, כשאת הפיקוד על הקורסים קיבלה לידה "מטס". תודתו של סגן אלוף גדעון שרב, מטעם המכללה, הבהירה עד כמה יודעים ב"מטס" להתאים עצמם למסגרת המורכבת של משרד הביטחון לה לוח זמנים משלה. שרב אמר כי "הקורסים הועברו באופן רהוט ומקצועי ויעידו על כך הציונים הטובים אליהם הגיעו הלומדים, ועוד יותר מידת השיפור שהשיגו בין המבחן הראשון הפנימי, למבחן האמיתי שערך המרכז הארצי לבחינות והערכה בתום קורס ההכנה. מנכ"ל החברה היה מסור ביותר, נענה במהירות וגמישות מחשבתית לכל פנייה מצדנו, סיפק את מיטב חומרי העזר וגילה מקצועיות רבה בניהול הקורסים".
ההצלחה בשיתוף הפעולה עם משרד הביטחון הביאה את חיל האוויר לשיתוף פעולה נוסף עם "מטס", שהעבירה קורסי פסיכומטרי לחיילים בבסיס חצרים בדרום. יוחאי וקנין, קצין חינוך ראשי בחיל האוויר, ציין כי "המשובים היו מעולים, הן ברמה הנלמדת והן מהכלים והיחס שקיבלו. המדריך הביא עמו ידע, טכניקות לימוד וניסיון מצטבר מעבר להיותו אדם מיוחד ומסור".
שיתוף הפעולה עם צה"ל המשיך גם לתוך 2020 כשבינואר האחרון החלה תוכנית לימוד של "מטס" לפסיכומטרי עבור כ-23 קצינים ונגדים בצה"ל. מדובר על כיתה ראשונה של קורס הכנה לפסיכומטרי הפתוחה לכלל אנשי הקבע בצה"ל והיא כוללת בתוכה קצינים, נגדים, לוחמים ותומכי לחימה.
לצד שיתופי הפעולה הפוריים עם זרועות הביטחון וצה"ל, זיהו גם באקדמיה את יכולותיה הגבוהות של "מטס". הדבר הוביל את אוניברסיטת חיפה ומכללת דוד ילין לבחור ב"מטס" כמי שיובילו במסגרתם את קורסי הפסיכומטרי.
שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת חיפה קיים כבר מספר שנים במסגרת המסלול למנהיגות חברתית שבראשו עומד גבריאל מלכה. מלכה ציין את "הרגישות שגילו מדריכי החברה לצרכי התלמידים, הן במסגרת השיעורים והן באופן פרטני. תלמידי הקורס דיווחו על שביעות רצון גבוהה מהיחס שקיבלו, חומרי הלימוד ומהציונים בבחינת האמת. המכון היה קשוב לצרכינו והם ידעו לערוך התאמות לאור הבקשות שהועלו. מנכ"ל החברה מעורב בכל קורס וניכר שהוא מחויב להצלחת התלמידים".
גם במכללת דוד ילין פתחו את הדלתות לשיתוף פעולה עם "מטס". שיתוף הפעולה בין שתי המסגרות הפך למוצלח ועל כך העידה יעלה חודציזן, מנהלת מסלול הלימודים לסטודנטים מעל גיל 30, באומרה כי "הקורסים הועברו בהצלחה רבה, תוך קבלת משוב מעולה מהתלמידים וכמובן הכי חשוב – הסטודנטים והסטודנטים לעתיד. הגיעו תוצאות שהם לא חלמו שהם מסוגלים".
שיתופי הפעולה הרבים של "מטס" מלמדים כמובן על הגמישות והדינמיות הרבה שיש במסגרת זו להתאים עצמה לצרכים המשתנים של כל מסגרת. גמישות ודינמיות זו מהווה ביטוי נוסף ליכולות של "מטס פסיכומטרי" להיות אחת מהמסגרות המובילות בישראל בכל הנוגע לקורסי הכנה לפסיכומטרי.