מהם כללי כתיבת ביבליוגרפיה?
במסגרת האקדמיה לא ניתן לכתוב טקסט מדעי מבלי לציין את המקורות שמהם נכתב אותו טקסט. הרשימה הביבליוגרפית חשובה על מנת למנוע גניבה ספרותית ואף מעניקה אסמכתא מדעית ואקדמאית לעבודה שנכתבה. לרשימה הביבליוגרפית חוקים קבועים מראש לאופן כתיבתה בעבודה.
ביבליוגרפיה מהי?
הביבליוגרפיה הינה רשימה מסודרת של מקורות ספרות אקדמאיים שמהם נכתבה העבודה המדעית. ברשימה זו נמצא מקורות מספרים, מאמרים מכתבי עת ועוד. כיום כוללת הרשימה הביבליוגרפית גם מקורות טכנולוגיים דוגמת קטעי וידאו, אתרי אינטרנט, סרטים וכו'.
כיצד כותבים ביבליוגרפיה במסגרת עבודה סמינריונית?
בתוך האקדמיה ניתן למצוא מספר נוסחים ושיטות לכתיבת הביבליוגרפיה. חוקים ייחודיים לכתיבת ביבליוגרפיה במסגרת עבודה סמינריונית קיימים גם כן.
בבסיס הכתיבה הביבליוגרפית יש לציין לגבי כל מקור את שם המחבר, כותרת הספר או המאמר, שם ההוצאה לאור, מקום ההוצאה לאור, עמודים והמקום בו הספר יצא לאור.
על כל סטודנט שכותב עבודה סמינריונית ללמוד בצורה מדויקת את הכללים בכתיבת הרשימה הביבליוגרפית. חלק מהציון וההתרשמות מהעבודה כוללת גם עמידה בכללים הנוגעים לרשימה הביבליוגרפית.
טיפים חשובים בכתיבת הביבליוגרפיה
- יש לוודא שיש לכם את כל הפרטים הדרושים לגבי כל מקור ביבליוגרפי בו השתמשתם, כשכל מקור עומד כמובן בדרישות הקורס שלכם והכתיבה המדעית.
- סטודנטים רבים בשלב מאוחר בכתיבת העבודה נוטים לוותר על יצירת רשימה מסודרת של המקורות בהם השתמשו עד אותה נקודה. חשוב מתחילת העבודה לרכז ולרשום כל מקור בו עשיתם שימוש ולא להשאיר מטלה זו מרוכזת לסוף.
- בכל רשימת חוקים ביבליוגרפית תמצאו דוגמאות לאיך מציינים את סוגי המקורות השונים. דוגמאות אלו יעזרו לך לוודא שלא עשיתים טעות באופן כתיבת הרשימה וכל פריט בו. בתוך הדוגמאות יש להתייחס כמובן לסוג הגופן, גודלו, המרווחים בין השורות, האם מדובר על רשימה בסדר עולה או יורד, אילו פרטים מדגישים או מטים ועוד.